Képeslapküldés szeretteidnek!



Magyar népmesék, illetve
Disney mesék nem csak gyerekeknek!



Receptek a
nagymamától!





Advent, Mikulás, Karácsony!













 

Szavazás
Nincs szavazás feltöltve

Karácsonyi aprósütemények

Süsd meg most: karácsonyi aprósütemények:

A karácsony az aprósütemények ünnepe, karácsonyfák, hasék és csigák bújnak meg a fémdobozokban. Hát nem jó rájuk járni? Jöjjenek a legjobb receptek!
 

Málnás-mandulás linzerek:

Hozzávalók 10-12 darabhoz:

  • Málnás-mandulás linzerek
    15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 dkg szeletelt mandula
  • 6-10 dkg (töltéshez málnalekvár
  1. 6 dkg darált mandula
     
 
Kategória desszert
Elkészítési idő 40 perc
Nehézségi szint könnyű

Elkészítés:

A lisztet, a darált mandulát és a porcukrot összekeverjük, majd belecsipkedjük a puha margarint, és elmorzsoljuk. A tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk. (A fehérjét félretesszük.)
Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk úgy, hogy mindegyiknek legyen párja. Minden másodiknak kiszúrjuk a közepét is, hogy a lekvár látható legyen majd. A tetőnek szánt darabokat a maradék tojásfehérjével megkenjük, majd megszórjuk a szeletelt mandulával. 170 °C-os sütőben aranybarnára sütjük, amikor kihűlt, összetöltjük a málnalekvárral.

 

Baracklekváros hasék:

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • nyújtáshoz liszt
  • 1 db (kenéshez) tojás
  • 50 dkg leveles tészta
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
Baracklekváros hasék
Kategória desszert
Elkészítési idő 35 perc
Nehézségi szint könnyű

Elkészítés

A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd kerek vagy szögletes lapokat szaggatunk belőle. Minden második lap közepét kiszúrjuk egy kisebb kiszúróval. A lapokat megkenjük a felvert tojással, rátesszük a lyukas lapot úgy, hogy pontosan illeszkedjenek. A tetejét is megkenjük tojással, egy kevés vízzel megcsapkodjuk, és 210 °C-os sütőben szép barnára sütjük. Sütés után a lyukakat megtöltjük baracklekvárral.

 

Twister:

Hozzávalók 20-25 darabhoz:

  • 15 dkg liszt
  • forgatáshoz cukor
  • 1 db (kenéshez) tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
Twister
Kategória desszert
Elkészítési idő 50 perc
Nehézségi szint közepes

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral elmorzsoljuk, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk. A tésztát kettészedjük, az egyik adagba belegyúrjuk a kakaóport és a fűszert. Mindkét részt 3 mm vékony, egyforma téglalapra nyújtjuk, majd a fehéret egy kevés tojással vékonyan megkenjük.

 

Ráfektetjük a fűszeres lapot úgy, hogy a sarkok szépen illeszkedjenek, majd nagyon szorosan feltekerjük, és egy kissé oválisra lapítjuk. Fóliába csomagolva kb. 1 órát hűtőben pihentetjük. A rúd külső részét is megkenjük tojással, majd a kristálycukorba hempergetjük, és kb. 1 cm széles korongokat vágunk le belőle. Sütőpapíros tepsibe fektetjük, és 180 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.

Gyömbéres linzer karácsonyfa:

Hozzávalók 14-16 darabhoz:

  • 18 dkg liszt
  • 8 dkg (forgatáshoz) cukor
  • 1+1 a kenéshez tojás
  • 1/3-ad csomag sütőpor
  • ízlés szerint reszelt gyömbér
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin

Citrommáz:

  • fél db tojásfehérje
  • 1 teáskanál citrom leve
  • 12-15 dkg porcukor
Gyömbéres linzer karácsonyfa
Kategória desszert
Elkészítési idő 45 perc
Nehézségi szint közepes

Elkészítés

A lisztet a margarinnal, a sütőporral, a porcukorral és a reszelt gyömbérrel/gyömbérporral elmorzsoljuk, majd a tojással tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk, egyforma háromszögeket vágunk ki belőle. (Aki szeretné, ki is szúrhatja karácsonyfa alakú kiszúróval.) Mindegyiket megkenjük a felvert tojással, majd a kristálycukorba mártjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 °C-os sütőben aranybarnára sütjük. A cukormázhoz a porcukrot a fehérjével és a citromlével máz sűrűségűre keverjük, majd kis papírtölcsér segítségével megdíszítjük a karácsonyfákat

 

A receptek a Nők Lapja Konyhában jelentek meg!

Karácsonyi aprósütemények hozzászólásai

Szólj hozzá

0.036 mp