Képeslapküldés szeretteidnek!



Magyar népmesék, illetve
Disney mesék nem csak gyerekeknek!



Receptek a
nagymamától!





Advent, Mikulás, Karácsony!













 

Szavazás
Nincs szavazás feltöltve

Magyaros-babos pacalpörkölt

Magyaros Babos Pacalpörkölt:

Típus: Pacalpörkölt receptek
Nemzetiség: Hungarikum
Nehézség: Haladó

Magyaros babos pacal

Hány főre: 4
Előkészítés: 30 perc
Főzési/Sütési idő: 1:10 p
Elkészítés: 1:40 p

Ezeket szerezd be:

1 kg marha pacal
1 fej fokhagyma
2-3 db babérlevél
2 evőkanál tejföl
só, bors, őrölt köménymag
2db erős paprika
2db babkonzerv
3 evőkanál olaj vagy 1 evőkanál zsír

Sokan nem szeretik a pacalt az állaga és a kinézete miatt, pedig aki ízig-vérig magyar, az nem veti meg a kuriózumokat!

Elkészítés:

1. A hagymát a zsíron sárgára pirítom, rászórom a paprikát, majd a felcsíkozott pacalt.

2. Megkeverjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet, és mindig kevés vizet aláöntve, sót belekeverve felteszem főni. Mikor félig megpuhult, beleteszem a zúzott fokhagymát, köménymagot, az erős paprikát, a törött borsot és a két konzerv babot. Lassú tűzön puhára párolom.

3. Tálalásnál szoktam hozzáadni egy kis tejfölt, de ezt ki is hagyhatjuk belőle. Az igazi magyarok nagy szelet kenyérrel eszik, de akinek túl tömény lenne, az készíthet hozzá galuskát is.

A jó pacal ismérve, hogy sokáig kell puhára főzni, ami 1,5 – 2 órát is eltarthat, érdemes lassú lángon készíteni. A konzerves babot akkor szabad hozzáadni, ha már majdnem kész, nehogy túl puhára, pépesre főljön!

Egészségedre!
Fénykép: Magyaros Babos Pacalpörkölt:

Típus: Pacalpörkölt receptek
Nemzetiség: Hungarikum
Nehézség: Haladó

Magyaros babos pacal

Hány főre: 4
Előkészítés: 30 perc
Főzési/Sütési idő: 1:10 p
Elkészítés: 1:40 p

Ezeket szerezd be:

1 kg marha pacal
1 fej fokhagyma
2-3 db babérlevél
2 evőkanál tejföl
só, bors, őrölt köménymag
2db erős paprika
2db babkonzerv
3 evőkanál olaj vagy 1 evőkanál zsír

Sokan nem szeretik a pacalt az állaga és a kinézete miatt, pedig aki ízig-vérig magyar, az nem veti meg a kuriózumokat!

Elkészítés:

1. A hagymát a zsíron sárgára pirítom, rászórom a paprikát, majd a felcsíkozott pacalt.

2. Megkeverjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet, és mindig kevés vizet aláöntve, sót belekeverve felteszem főni. Mikor félig megpuhult, beleteszem a zúzott fokhagymát, köménymagot, az erős paprikát, a törött borsot és a két konzerv babot. Lassú tűzön puhára párolom.

3. Tálalásnál szoktam hozzáadni egy kis tejfölt, de ezt ki is hagyhatjuk belőle. Az igazi magyarok nagy szelet kenyérrel eszik, de akinek túl tömény lenne, az készíthet hozzá galuskát is.

A jó pacal ismérve, hogy sokáig kell puhára főzni, ami 1,5 – 2 órát is eltarthat, érdemes lassú lángon készíteni. A konzerves babot akkor szabad hozzáadni, ha már majdnem kész, nehogy túl puhára, pépesre főljön!

Egészségedre!

 

Magyaros-babos pacalpörkölt hozzászólásai

Szólj hozzá

0.021 mp