Képeslapküldés szeretteidnek!Magyar népmesék, illetve
Disney mesék nem csak gyerekeknek!Receptek a
nagymamától!

Advent, Mikulás, Karácsony!

 

Szavazás
Nincs szavazás feltöltve

Képszerkesztő programok ismertetése, leírása

Képszerkesztő programok

Képszerkesztő programok, kép átméretező, tömörítő, képmanipuláló, rajzoló programok. Pixel és vektorgrafikus szoftverek akár professzionális képszerkesztési igényekhez is, mindezt ingyen.

 

Válassz képszerkesztő szoftvert:
Artweaver, Easy Image Modifier,
Easy Photo Effects, FastStone Photo Resizer, Fotografix, Fotor, FotoSketcher, GIMP, Hornil StylePix, Inkscape, InstantMask, Instant Photo Sketch, MAGIX Xtreme Photo Designer, Paint.NET, Photo! Editor, Photo Resize Magic, Photobie, PhotoFiltre, Photoscape, RealWorld Paint, Scrapbook Flair

 

Fotor

FotorA Fotor képszerkesztő a fotor.com eszközeiből tett letölthető formában egybegyúrva jó néhányat. Ez a program elérhető Windowsra, Windows 8-ra, Androidra, iPhone-ra és MacOS-re.
A webes alkalmazások között van üdvözlőlap és kollázs készítő, a keretező, szöveg és mindenféle effekt mellett pedig rengeteg minta és sablon.

Az innen letölthető szoftver tud vágni előre beállított méretekre, de szabadon is, feljavítja fényképeink mindenféle paramétereit, akár automatikusan is. Képes szintén keretezni és millióféle előre elkészített hatással ellátni képeinket, amiken többnyire még állítgathatunk kedvünkre egy kicsit. Ezek mellett természetesen elforgathatunk, nagyíthatunk és mindent megoszthatunk a programból is.
Egyszerűen kezelhető, átlátható képszerkesztő szoftver, amiben a Compare gombbal folyamatosan összehasonlíthatjuk művünket az eredeti képpel, és mindent visszavonhatunk, ha meggondoltuk magunkat.

Mire feltettem az 1-es verziót, megjelent az 1.1-es, amibe már be van építve a kollázs készítő is, kiegészítem a képernyőképeket is róla!

Fotor képszerkesztő, effektező, kollázs készítő

 

RealWorld Paint

RealWorld PaintA RealWorld Paint képszerkesztő, rajzoló, GIF animáció szerkesztő program egyben, Photoshop (psd), GIMP (xcf), Paint.NET (pdn) kompatibilitással.

A programmal rajzolhatunk képeket, logót, webre gombokat, ikonokat. Javíthatunk, átméretezhetünk, vághatunk fényképeket, használhatunk szűrőket (támogatja a Photoshop plugineket is!), effekteket mindenre.
Képeinkből animált GIF képeket is készíthetünk. Dolgozhatunk rétegekkel, stílusokkal, maszkokkal is képszerkesztés közben, és a legtöbb fent említett profi képszerkesztőből ismert eszközt megtaláljuk itt is.

Van egy, szerintem egyedülálló tulajdonsága: támogatja az egérmozdulatokkal való vezérlést!

Kicsi, magyar nyelvű, ingyenes, letöltendő!

RealWorld Paint képszerkesztő, rajzoló

Hornil StylePix

Hornil StylePixA Hornil StylePix egy nagy tudású képszerkesztő, rajzoló és effektező program.
Az ingyenes verziója kissé korlátozottan tud mindent… Gyakorlatban a rétegkezelésben fogjuk csak észrevenni a különbséget.

A hagyományos rajzoló, festő, színező eszközökön kívül, mindent tud kép vágás, méretezés, elforgatás, tükrözés terén, de a szöveg beillesztés sem maradhat el. Ezeken kívül a hagyományos mondhatni ismert “Photoshop” eszközök mind megtalálhatók benne, és szűrők, effektek is nagy számban használhatók.
Minden eszköz igen széleskörűen finomhangolható, az egész képszerkesztő program nagyon jó elrendezésű, áttekinthető és könnyen kezelhető, akár kezdők számára is, mindezt meglepően kis méretben (alig több mint 2 MB).

Képes kötegelt feladat végrehajtásra, dolgozhatunk képeinken teljes képernyős módra váltva is, ahol az eszközök csak menüből érhetők el, tehát teljesen a képre és annak szerkesztésére koncentrálhatunk.
Elindult a magyar nyelvre fordítása, de ez itt-ott még eléggé kezdetleges.

Hornil StylePix képszerkesztő

Easy Photo Effects

Easy Photo EffectsAz Easy Photo Effects egy kép effektező szoftver.
Nagyon kicsi, gyors, telepíteni sem kell.
Megnyitjuk a kép fájlunkat majd kiválasztjuk milyen hatással szeretnénk megbolondítani.
Az effekteket egyenként beállíthatjuk alkalmazásuk előtt.
Ha mégsem nyeri meg tetszésünket egy-egy alakítás, akkor a Reset Image gombbal azonnal visszakaphatjuk az eredeti fényképet.
Jelenleg az átméretezés mellett a fekete-fehérré és szépia színűvé változtató, világosságot és kontrasztot állító, keretet varázsoló és még pár remek dolgot művelő hatás készítésére képes a program.

Easy Photo Effects kép effektező

Artweaver

ArtweaverAz Artweaver egy kiváló rajzoló és képszerkesztő program, fejlett rétegkezeléssel, szűrőkkel és fénykép manipuláló eszközökkel.
Külsején látszik, hogy a Photoshopot tekinti mindenben standardnak, az eszközök és a kinézete hasonló és kezeli a PSD fájlokat is.

Kiváló rajzeszközzé teszi, hogy hihetetlen sokféle ecsettel tudunk dolgozni, szinte végtelen variáció konfigurálható össze az Ecset panel lenyíló menüiből!

Érdemes megnézni róla a képeket és a videót.

Artweaver képszerkesztő

Fotografix

FotografixA Fotografix egy olyan kicsi képszerkesztő program, hogy szinte nincs is …
Annak ellenére, hogy a magyar nyelvi fájllal együtt kevesebb mint 750KB a teljes könyvtár, rendelkezik szűrőkkel, scriptekkel, mindenféle ecsetek mellett az alap eszközökkel és rétegkezeléssel, meg amiket még nem soroltam …

Tehát egy telepítés nélkül működő egyszerű kezelőfelületű képszerkesztőt kapunk ajándékba.

Pár további tulajdonság: az eszközök között megtalálható a klónozó, a varázspálca, a vonalzó és a radír is, menüből forgat, tükröz, méretez, mindenféle fénykép javító dologgal rendelkezik, érdekes módon nagy hangsúlyt fektet a fekete-fehér, szürkeárnyalatos, stb. átalakításra.
A rétegkezelés, a szűrők, kijelölés mind további menükből érhető el. Képes fájlokból ikonok kinyerésére is.

A program indításakor csak pár menüpont jelenik meg, a többi egy kép megnyitásakor válik láthatóvá.

Érdemes kipróbálni!

Fotografix képszerkesztő

FotoSketcher

Csinálj a fotóidból csodálatos rajzokat vagy festményeket másodpercek alatt!
FotoSketcherA FotoSketcher sok előre beállított művészi effektet tartalmaz, melyeket kézileg tovább finomíthatunk ha akarunk, s így létrehozhatjuk fényképeink rajz vagy festmény változatát, üdvözlőlapokat vagy akár ki is nyomtathatjuk és falra is akaszthatjuk az alkotásunkat.

A különféle stílusok között találhatunk ceruza vázlat, toll, tinta rajzokat, festményeket különböző felülettel (ecsetkezeléssel), állíthatunk a kontraszt, élesség, fényesség, színtelítettség, stb. értékeken, ki is vághatunk a képből vagy elforgathatjuk, a kész képekre szövegek tehetünk.
A felülete végletekig le van egyszerűsítve, vagyis a feladatra koncentrál, a képek effektezésére.

FotoSketcher kép effektező

Instant Photo Sketch és InstantMask

InstantMaskA képszerkesztők hozzászólásaiban többször felmerült, hogy kellene egy kép háttér eltávolító program.
Találtam egy ilyen programot, az InstantMask e célra készült, a kép hátterét lehet vele eltávolítani úgy, hogy nagyjából körülrajzoljuk zöld ceruzával azt amit meghagyni szeretnénk, és pirossal azt amit törölni. Ezek után a nagyítóra kattintunk (előnézet) és meglátjuk, hogy hogy sikerült. Ha nem jó, akkor ismét a nagyítóval vissza, és még finomítunk rajta. Ha jó, akkor mentés (floppy).

Természetesen itt is segít az élesebb kontraszt és ha pontosan körül tudjuk rajzolni a határvonalakat. Arra figyeljünk, hogy a törlést körülhatároló vonal semmiképp ne fusson bele a megmaradó részbe és a maradó rész vonala pedig ne fusson ki a megmaradó képrészből.
Sok képnél még így sem kielégítő az eredmény.

Instant Photo SketchA weboldalukon találtam a másik, kép effektező programot, az Instant Photo Sketch-et.

Ez annyit csinál, hogyha betöltünk egy képet, majd lenyomjuk a zöld play gombot, rápakol nekünk egy vázlat (mondjuk ceruza) effektet.
Ennek a szintjét egy csúszkával állíthatjuk.
Az elkészült képet, ha tetszik, elmenthetjük.

 

InstantMask fénykép háttér eltávolító

Instant Photo Sketch kép effektező

Scrapbook Flair

Scrapbook FlairA Scrapbook Flair scrapbook, azaz emlékkönyv, emlékalbum készítő szoftver.
Egy valódi emlékkönyvbe minden belekerülhet, nem csak fényképek, ezeket a kollázsokat állíthatjuk elő digitálisan is ezzel a programmal.
Mindenféle fényképeket, képeket beilleszthetünk, majd alakíthatjuk, forgathatjuk, keverhetjük egymás alá-fölé őket, beilleszthetünk a mintákból díszítéseket (embellishment), szövegeket és szöveg buborékokat, kereteket vagy alakzatokat.

Csekély képszerkesztői képességekkel is fel van szerelve a szoftver, tehát vághatunk, színeket, világosságot állíthatunk, vörös szemet javíthatunk, stb…

Annak aki éppen digitális album készítésén töri a fejét, kezdetnek pont megfelelő ez az ingyenes program.

Scrapbook Flair digitális scrapbook készítő

FastStone Photo Resizer

FastStone Photo ResizerA FastStone Photo Resizer egy kép átalakító és átnevező eszköz, mely célja, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára konvertálni, átnevezni, átméretezni, vágni, elforgatni a képeket, miközben változtathatják a színmélységét, szöveget, vízjelet adhatnak a fényképeikhez, mindezt gyorsan egyszerűen, akár kötegelt módban.

Egy bejegyzésben kicsit bővebben már írtam róla:
Ingyenes kép átméretező – FastStone Photo Resizer.

FastStone Photo Resizer képátalakító

Inkscape

Az Inkscape nyílt forráskódú vektorgrafikus képszerkesztő illetve rajzoló program.
InkscapeKépességei hasonlóak az Adobe Illustrator, CorelDraw, Xara X, Visio, stb. programokéhoz, az SVG W3C szabvány formátumot használva.

Számos fejlett funkciót támogat, mint pl. útvonalak szerkesztése csomópontok által, 2D alakzatok, körök, ívek, 3D testek, sokszögek, spirálok, Bézier-görbék, egyenes vonalak, ecsetvonások rajzolása, szövegobjektumok, klónozás, objektumok csoportba foglalása, stb…

A Réteg, Objektum, Útvonal, Szöveg, Szűrők, Kiterjesztések menüpontok alatt pedig igazi kincsekre lelhetünk!

Ha mindezeket összevetjük a program verziószámával (0,48), azzal hogy már most többszörös díjnyertes és hogy Linuxon és Windows-on is elérhető, nyugodt szívvel ajánlom bárkinek, aki még nem ragaszkodik más vektorgrafikus rajzoló programokhoz vagy hajlandó váltani.
Ha pedig GIMP-et használtunk eddig, akkor kifejezetten kötelező ezzel kiegészíteni a művészi eszköztárunkat!

Inkscape. Draw Freely.

Inkscape vektorgrafikus képszerkesztő, rajzoló program

Easy Image Modifier

Easy Image ModifierAz Easy Image Modifier egy kép módosító szoftver, milyen érdekes…
Egyszerűen rádobva egy vagy több képet, előre beállított értékek szerint átalakíthatjuk kedvünkre.

Ha sok képünket szeretnénk átméretezni, átnevezni, tömöríteni egyszerre, akkor ez kiváló eszköz!

Tud még ezeken kívül kép veszteségmentes elfordítást, tükrözést, vízjel beágyazást, fényképekből meta adatok törlését, tehetünk képeinkre színes keretet, módosíthatjuk a létrehozás dátumát… de a letöltéseknél a videók mindent bemutatnak.

Rendkívül kicsi, egy fájl és telepíteni sem kell.

Easy Image Modifier kép módosító program

Photobie

Photobie a képszerkesztő szoftver, amely egyesíti az amatőrök által is könnyen használható képszerkesztő és rajzoló funkciókat, a korszerű, szakembereknek készült eszközökkel.

Photobie képszerkesztő és rajzoló

A Photobie képszerkesztő, emlékkönyv (fényképalbum) készítő, GIF animáció készítő, képernyőlopó, kép böngésző is egyben, melyben alkalmazhatók a Photoshop pluginek is.

A fejlett réteg kezelése mellett sok sablon, ecset, stb. tölthető le hozzá vagy hozható létre.

Támogatja a PSD fájlokat is.

Photobie képszerkesztő program

Photo! Editor

Photo Editor képszerkesztőA Photo! Editor nagyszerű eszközöket tartalmaz digitális fényképezőgép tulajdonosok számára, képeik utómunkálataihoz.

Ez a képszerkesztő program rengeteg díjat nyert joggal, hiszen olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a nagyított fotó újraépítése (resample), vagy a Denoise eszköz, ami a világ legjobbjai között helyezkedik el zaj eltávolításban.

A képszerkesztő eszközei:
Red Eye Fix – vörösszem eltávolítás.
Color Enhance – szín egyensúly, kontraszt, fényerő, telítettség kiigazítás.
Denoise – luminancia zaj eltávolító.
Deblur – elmosódott kép élesítése (még az erősen elmosódott fényképnél is).
Caricature – karikatúra, képek részleteinek elnyújtása, állítható sugárral.
Make Up – retusáló eszköz.
Lighting Effects – világítás hatások, 9 előre beállított, vagy kézi mód. Ez egy igazán jól sikerült eszköz, 3D szerű effektekkel (relief), állítható fényszínnel, fényforrással.
Straighten – egyszerre fordítja és vágja a képeket.
Resample – képminőség vesztés nélküli nagyítás.
Crop – kivágás.
Kötegelt feldolgozás – pl. az Intézőben kiválasztunk több képet, majd jobb klikk, és a helyi menüből elérhetők a képszerkesztő funkciók, pl. az automatikus vörösszem eltávolítás.

Mindezekhez rendkívül egyszerű felület és kezelés párosul, és természetesen ingyenes is.

Photo! Editor képszerkesztő program

Photoscape

A Photoscape egy “mókás és könnyű” képszerkesztő program, mely segítségével képeket javíthatunk, méretezhetünk …

Photoscape

A képnézővel képeket, mappákat, vetítést nézegethetünk.
A szerkesztő képes átméretezésre, szín és fény beállítására, fehér egyensúly és ellenfény javításra, továbbá keret, buborék, mozaik, szöveg, vágás, kép rajzolás eszközöket kapunk, vagy vörösszemet és szeplőt távolíthatunk el. Ezek mellett szűrőket és kötegelt szerkesztést is használhatunk.
Az egyesítéssel több fotót jeleníthetünk meg egy képben és Animált GIF-et is előállíthatunk.
Nyomtathatunk portrét, igazolvány képet és találunk még is daraboló, képlopó, színlopó, kötegelt átnevezés és Raw konvertáló eszközöket is.

… és sok mindent nem említettem, csak a képnézegetőnek van pl. olyan tulajdonsága, hogy függőleges és vízszintes veszteség nélküli tükrözés, Exif infó törlése…
Kicsi, gyors, ingyenes, magyar nyelvű és letöltésre vár.

Photoscape képszerkesztő

MAGIX Xtreme Photo Designer

MAGIX Xtreme Photo Designer képszerkesztőA MAGIX Xtreme Photo Designer képszerkesztő programba, az alap képszerkesztői képességek mellett, rengeteg fénykép javító, alakító funkció került bele.
Igen sok effekttel alakíthatjuk át képeinket, ezeket böngésző nézetben is láthatjuk előre.

Az effekteket teljes képre, vagy képrészletre is alkalmazhatjuk.
A Task Assistant segít a lépések nyomon követésében, a program eközben a képek eredetijét mindig biztonságosan megóvja.

A felsorolhatatlan képességekből párat említek csak, pl. internetre mentés (azaz optimalizálás), panoráma kép készítés, képlopás időzítővel és a szokásos fénykép javítások (gamma korrekció, vörösszem eltávolítás, világosság – kontraszt, auto expozíció …). Ezen kívül még horizont szint állítás, mágneses lasszó, perspektíva torzítás amire képes, kompatibilis a Photoshop szűrőkkel és ingyenes, le kell tölteni!

MAGIX Xtreme Photo Designer fénykép szerkesztő

Photo Resize Magic

Photo Resize Magic kép átméretezőHa kapnék egy olyan feladatot, hogy a Photo Resize Magic-től egyszerűbb képméretező, képtömörítő szoftvert készítsek, nagy bajban lennék.
Ráadásul ingyen!

A méret és minőség beállítások mellett, hatféle effekttel is alakíthatjuk képeinket.
Annyit fűznék csak a használatához, hogy ha fekete-fehér képet szeretnénk, ne a Black@White-ot válasszuk, hanem a Gray scale-t, és ha ugyanoda készítjük az átalakított képeinket, akkor kegyetlenül felülírja az eredetit, nincs visszavonás!
Mondtam, hogy egyszerű… talán tőle már csak a Help-je (F1) egyszerűbb.

Photo Resize Magic kép átméretező

PhotoFiltre

Egy nagyszerű képszerkesztő program!
PhotoFiltre a képszerkesztőA PhotoFiltre egy ingyenes, kisméretű, gyors képmanipuláló szoftver, ami plug-in-ekkel bővíthető, de alapban is telis-tele van szűrőkkel.

A PhotoFiltre Studio a nagyobb testvére, de ebben is megtalálhatunk olyan képszerkesztői képességeket a teljesség igénye nélkül mint:
pipetta, varázspálca, elmosás, maszatolás, klónozó és a többi kötelező eszköz, kontraszt, fényerő, telítettség, gamma korrekció, stb. a fényképeink feljavításához, szűrők, effektek közűl a tükrözés, színátmenet, maszkok, zaj, öregbítés, domborítás, művészi, textúra… hogy megemlítsem a “könnyített” verzió képességeinek tizedét.

Letölthető hozzá csaknem 40 plug-in, többek között a vörösszem effektus korrigálására, képlopásra, HTML-be a képek szétvágására, animált GIF szerkesztésre, és sorolhatnám …

Kitömörítés után a magyar nyelvi fájlokat, be kell másolni a program könyvtárába és törölni kell a TranslationEN.plg nevű fájlt.

PhotoFiltre képszerkesztő

GIMP

A képszerkesztő program.

GIMPA GIMP (GNU Image Manipulation Program) igen nagy tudásúvá fejlődött 1995 óta. Egy komplex képszerkesztő, kép manipuláló programcsomag, mely így a Photoshop alternatívájának is tekinthető.
Az összes Linux csomag tartalmazza, de Windowsra is fejlesztik.

A felületét egy kicsit tanulnia kell annak, aki először kezd hozzá valamihez GIMP-en, de ha rászokik, kis idő múlva nem is fogja érteni a merev vindózos kereteket.

Képes a legnépszerűbb képfájlok mellett (gif, jpg, png, tif, bmp) szinte bármit megnyitni és bármibe menteni, de senki sem használja pusztán ezért.

A GIMP 2.8-as verziójában rengeteg újdonság található, többek között már használhatunk egyablakos üzemmódot is, ami által a megszokottabb képszerkesztő látvány tárul elénk, megtoldva a füles képkezeléssel, eszközök több oszlopba dokkolhatóságával és még rengeteg újdonsággal, pl. további fejlődést láthatunk a rétegkezelés, és a szűrők terén is.

GIMP képszerkesztő program

Paint.NET

Paint.NET képszerkesztőA Paint.NET egy kicsi “intuitív és innovatív” kép és fénykép szerkesztő szoftver Windows-ra.

Méretéhez képest igen nagy tudású képszerkesztő program és azt is írják róla, hogy a leggyorsabb.

Képes rétegek kezelésére, rengeteg effektet használhatunk benne, a rengeteg eszköz között pl. egy végtelen történet kezelő is van.

Plug-in-ekkel is bővíthetjük a programot… ja és még valami: szép!

Paint.NET képszerkesztő program

Kapcsolódó oldalak:
PrtScr
Snippy
Online képszerkesztők
PicPick minden egyben grafikai eszköz
Pencil animáció rajzoló
Animált GIF készítő programok ingyen
Arc és alak formáló, szépítő alkalmazások
5 ingyenes Scrapbook készítő szoftver
Sumo Paint online rajzoló, képszerkesztő
Pixlr az on-line képszerkesztő

 

 

 

0.035 mp